Na poziv članova udruge Prvi hrvatski redarstvenik, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor pozdravila je izaslanike na petom Saboru udruge. Pozdravljajući nazočne izaslanike potpredsjednica Kosor zahvalila je hrvatskim braniteljima na njihovom doprinosu u stvaranju samostalne, demokratske i europske Hrvatske i dodala da su upravo oni uz prvog hrvatskog predsjednika dr. Tuđmana najzaslužniji

za slobodnu Hrvatsku. To je povijesna činjenica koju nikad nećemo i ne smijemo zaboraviti. Kazala da je Hrvatska uskoro postaje članica NATO saveza, a u ovoj godini završit će se pregovori za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, zahvalila je braniteljima i na tome jer bez njihove hrabrosti to ne bi bilo moguće.  Govoreći o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji potpredsjednica je podsjetila da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti od prošle godine provodi projekt sistematskih pregleda za obitelji najtežih invalida i branitelja oboljelih od PTSP-a. Svi projekti vezani uz branitelje i u ovoj godini će se provoditi od zapošljavanja do stambenog zbrinjavanja, a za to je osigurano 6 milijardi kuna rekla je potpredsjednica. Na kraju zahvalila je udruzi Prvi hrvatski redarstvenik na partnerskoj suradnji proteklih godina.

Na V. Saboru udruge Prvi hrvatski redarstvenik za predsjednika udruge izabran je Zdravko Lončar.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kosor: Hrvatska ove godine završava pregovore s EU

Ministrica Jadranka Kosor je zahvalila redarstvenicima na njihovoj žrtvi koja je omogućila da Hrvatska ove godine završi pregovore s EU-om.

Udruga Prvi hrvatski redarstvenik, koja okuplja pripadnike prve oružane postrojbe u Republici Hrvatskoj, održala je peti Sabor na Policijskoj akademiji, a osim regularnih članova udruge, kao specijalna gošća prisustvovala je ministrica Jadranka Kosor.

Hrvatska ove godine završava pregovore s EU-om

Ulazak svoje ministrice u dvoranu redarstvenici su popratili spontanim i dugotrajnim pljeskom, a nakon himne i minute šutnje za sve poginule branitelje, Jadranka Kosor je održala pozdravni govor.

Ministrica se zahvalila redarstvenicima i njihovim obiteljima na hrabrosti i ustrajnosti ko ju su pokazali u Domovinskom ratu te je napomenula da Hrvatska bez njihove žrtve ne bi bila ono što je danas.

Hrvatska je danas članica Vijeća sigurnosti i uskoro, možemo brojati u danima, postat ćemo članovi Sjevernoatlanskog saveza. U ovoj ćemo godini sigurno, bez obzira na sve blokade, završiti naše pregovore s Europskom unijom, a to sve ne bi bilo moguće bez vas - rekla je ministrica.

Plan za sprječavanje zaborava branitelja

Jadranka Kosor je iznijela i ideju kako spriječiti da branitelji padnu u zaborav, a to je da u sklopu školske nastave učenici, barem jednom, posjete Vukovar i vide vodotoranj te zapale svijeću na Memorijalnom groblju.

Ni jedan hrvatski branitelj ne smije biti zaboravljen! Pozivam sve građane Hrvatske da učinimo sve za branitelje – kazala je Kosor.

U svojemu je govoru ministrica napomenula da njeno ministarstvo nije 'kresalo' niti jedan projekt namijenjen braniteljima i da će proračun od šest milijardi kuna biti dovoljan za projekte koji će omogućiti zapošljavanje, mirovine i stambeno zbrinjavanje branitelja.

Na kraju je izrazila želju za što većim okupljanjem na Plitvičkim jezerima gdje će se odati počast Josipu Joviću, prvom hrvatskom redarstveniku poginulom u Domovinskom ratu.

Objavio: javno.hr

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kosor: Niti jedan hrvatski branitelj ne smije biti zaboravljen

Istaknuvši važnost borbe protiv zaborava potpredsjednica Kosor je zahvalila hrvatskim braniteljima na njihovom doprinosu u stvaranju samostalne, demokratske i europske Republike Hrvatske

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izjavila je danas na V. saboru udruge Prvi hrvatski redarstvenik u Zagrebu kako niti jedan branitelj ne smije biti zaboravljen. Istaknuvši važnost borbe protiv zaborava potpredsjednica Kosor je zahvalila hrvatskim braniteljima na njihovom doprinosu u stvaranju samostalne, demokratske i europske Republike Hrvatske. Naglasila je da su upravo oni, uz prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, najzaslužniji za slobodnu Hrvatsku. »To je povijesna činjenica koju nikad nećemo i ne smijemo zaboraviti«, rekla je Kosor.

Također je podsjetila da je Hrvatska danas nestalna članica Vijeća sigurnosti UN-a, te da će uskoro postati i članica NATO saveza. Ocijenila je i da će ove godine Republika Hrvatska, bez obzira na blokadu, završiti pregovore za ulazak u EU. »Svega toga ne bi bilo da nije bilo vas i vaše hrabrosti«, rekla je potpredsjednica Vlade ministrica Kosor obraćajući se sudionicima V. sabora udruge Prvi hrvatski redarstvenik.

Govoreći o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji potpredsjednica je podsjetila kako Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti od prošle godine provodi projekt sistematskih pregleda za obitelji najtežih invalida i branitelja oboljelih od PTSP-a. Istaknula je da će se i u ovoj godini provoditi svi projekti vezani uz branitelje, a za to je osigurano 6 milijardi kuna.

Za predsjednika udruge Prvi hrvatski redarstvenik ponovno je izabran Zdravko Lončar.

Ocjenjujući dobrim dosadašnji rad udruge, Lončar je kazao da će udruga u svom budućem radu trebati riješiti problem dodatnih izvora financiranja kako bi kroz projekt zadruga i sitnih obrta mogla angažirati svoje članove i članove njihovih obitelji kojima je to najpotrebnije. [Hina]