Ispis

Mi iz udruge prvi hrvatski redarstvenik, stupili smo prvi u obranu Suvereniteta republike hrvatske, pritom boreći se za slobodu svog  Naroda, ali nadasve zbog stvaranja pravne države u kojoj će se Provoditi zakoni koje donosi sabor republike hrvatske.
Zbog objave djela registra hrvatskih branitelja , posebnu odgovornost na sebi nose političari, predstavnici udruga i svi oni koji nešto Znače i nekoga predstavljaju u javnom životu tj imaju prava istupanja.

Svojim komentarima koji odražavaju trenutne interese šalju se negativne poruke građanstvu kako se ništa ne mora poštivat ako nam to ne odgovara, na taj način potičemo nered i kaos koji uvjeren sam. Nikome ne odgovara. Umjesto da svi čimbenici bez obzira na osobne Interese osude inkrimirajuća ponašanja te na taj način pošalju poruku da se trebaju poštivati propisi,  jer vjerojatno su doneseni u interesu  Velike većine, ako ne sviju na koji se odnose. Svi moraju znati kako se donose i mijenjaju propisi i to bi trebalo biti sveto i sva rješenja Izvan toga vjerojatno nisu zakonita.

Mislimo da je pitanje registra pitanje sve jednog branitelja čiji se osobni podaci nalaze u njemu, a ne šačice moćnika koji imaju mogućnost  putem medija manipulirati svima ostalima.

Trenutna zakonska rješenja kažu da je objava nezakonita i to treba  poštivati. I pitanje je jeli moguće zakonskim izmjenama doći do toga da se objavi registar branitelja, a da se istovremeno ista vrsta podataka zaštiti u nekim drugim područjima gdje su se dužne voditi  Evidencije i osobni podaci na primjer zdravstvo, zdravstveni kartoni  Ili bankarski podaci u bankarskom poslovanju.

Očekujemo da će policija odraditi svoj dio posla i na primjeren način Sankcionirati počinitelje.

Priopćenje pdf

S poštovanjem,
PREDSJEDNIK UDRUGE
ZDRAVKO  LONČAR