Miralem

S ponosom javljamo da je naš član Miralem Alečković iz Hlebina , povodom  Dana neovisnosti primio odlikovanje  predsjednika države Za iznimo i uspješno zapovjedanje postrojbama Oružanih snaga, odlikovan je odlikovanjem „Red bana Jelačića“ što je najviše odlikovanje koje presjednik Ivo Josipović ovom prigodom tog dana dodijelio.

Miralem je skromno izjavio - "Smatram da je ovo odlikovanje preko mene ujedno i odlikovanje svim pripadnicima policije, Zbora narodne garde i Hrvatske vojske, koji su se '90. i '91. godine s ovog našeg područja u najtežim trenucima za opstojnost Repulike Hrvatske stavili na raspolaganje našoj državi. Jer nema uspješnog zapovjednika ako nema uspješne postrojbe, odnosno ljudi koji su činili te postrojbe."

Na prijemu na Pantovčaku pratili su ga predsjednik županijske udruge koprivničko križevačke Prvog hrvatskog redarstvenika Robert Vulić, novoimenovani vojno-policijski kapelan, đurđevački župnik Ozren Bizek, te Alečkovićev stariji sin Mateo. Nakon svečanosti prijatelji i ratni suborci, predsjednik Udruge PHR-a Zdravko Lončar, te član Savjeta predsjednika RH za ratne veterane Vlado Marić prisustvovali su veselici  koja je upriličena u Đurđevcu povodom ovog događaja.

Miralem Alečković je bio zapovjednik satnije prvih hrvatskih redarstvenika 1990. godine, te počasne jedinice koja je iz Sabora 25. srpnja '90-te donijela i podigla zastavu s povijesnim hrvatskim grbom na Markovom trgu, a njezini su pripadnici na kapama su prvi nosili hrvatski grb, iako je službena oznaka na policijskim kapama još uvijek bila zvijezda petokraka. Jedan je od prvih zapovjednika u Domovinskom ratu u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Miralem Alečković je prvi zapovjednik prve specijalne postrojbe jedinice policije Omega Bjelovar, koja se posebno istaknula po uspješnoj intervenciji u Pakracu, no u povijest ratnih postrojbi je ušla zbog cjelokupnog doprinosa u obrani neovisnosti i suvereniteta Republike Hrvatske. Miralem Alečković trenutno je predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata "Ban" Koprivnica, te predsjednik Općinskog vijeća Hlebina.